Recettes
Letzebuerger Kachrezepter PDF Imprimer Envoyer

 

Grompernkichelcher Kaachzait

20 Minutten Rezept fir 4 Leit

  • een Kilo Gromperen (Mettelfest oder mielzeg Gromperen)
  • Honert Gramm Miel
  • 4 Eer
  • 5 Gramm Salz ,2 Gramm Peffer, 2 Gramm Muskotnoss
  • Fresch Kraider: Gehackten Peterseileg,Bratzelen
  • 4 Essleffel Rapsueleg oder Botter fir an Pan
  1. Gromperen schielen an graff rappen.
  2. D`Gromperenmass ausdrécken an engem propperen Handduch,fir datt et net zevill spretzt beim Broden.
  3. An enger Schossel,en Deeg préparéiren aus Miel an den Eeer.
  4. Salzen an pefferen.No Aerem Goût wierzen mat Muskot an den Kraider.
  5. Desen Deeg mat den gerapptenen Gromperen meschen.
  6. Pro Gromperenkichelchen e gudden Iesläffel vun der Mass an der Pan plattdrécken.
  7. D`Kichelcher emdréinen soubal se goldeg brong sinn.
  8. Op engem Kachpabeier ofdrepsen loossen a maximal en hallef Stonn bei 120 Grad Celsius warmstellen.
  9. Servéiert d`Kichelcher mat engem Teller Gemeiszopp , als Beilag bei engem Stéck Fleesch oder Fesch,oder einfach mat wootlechem Appelkompott.

 

Kürbiszopp

Für 4 Personen

1 Kilogramm Kürbis ,1 Stange Lauch,1 dicke Zwiebel,1-2 Möhren,2 Kartoffel, 2 Knoblauchzehen,Petersilie,süsse Sahne,Fleischbrühe,Selleriesalz,schwarzer Pfeffer,Muskatnuss,1Lorbeerblatt, Butter.

 

 

 
Bannière

Art Cartoons 1 - 3

Bannière
Bannière
Bannière
Bannière